Arçelik ile fırın temizliği ve kullanımı püf noktalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Arçelik ile fırın temizliği ve kullanımı püf noktalarına buradan ulaşabilirsiniz.  

Fırın nasıl çalışır?


Fırınınızı nasıl temizlemelisiniz? 


FIRIN KULLANIMI: 
Mutfaktaki en büyük yardımcınız fırınınız ile en güzel ve lezzeteli yemekleri yapın. İşte fırın kullanmanın püf noktaları… 
Statik Pişirme Programı: Hem alt hem üst ısıtıcı çalışır. Yemeklerimizin altı ve üstü eşit pişer ve yumuşacık olur. İçi zor pişen et, tavuk, balık ve hamur işleri için doğru program budur. 1. ve 2. Rafta 180 ile 200 derece arasında pişirilmesi uygundur. 
Fan Destekli Statik pişirme Programı: (Turbo program) Statik pişirme programına ek olarak arkadaki fan çalışır. Yiyeceklerimizi kızartır daha gevrek olmasını sağlar. Kurabiye, milföy gibi içinin çok da pişmesine gerek olmayan yiyecekler; aynı zamanda fırın makarna, lazanya gibi önceden pişmiş hafif kızarmasını istediğimiz yemekler için ideal programdır. Aynı anda 2 tepsi pişirilebilir ve ideal sıcaklık 150 ile 170 derecedir. 
Izgara ve Fan Programı: Etlerin ve balıkların içi sulu, dışı kızarmış ve pişmiş olması için en Uygun program budur. 250 derece Uygun sıcaklıktır. 
Fansız Izgara: Etlerin ve balıkların içi dışı eşit pişer. 250 derece Uygun sıcaklıktır. 
İPUCU: Izagara yapacağınız zaman 1. Raftaki tepsiye 2 bardak su ve biraz sirke koyun. Yemeğin yağı tepsiye damlayacak ve sirke kokuyu emecektir. Böylece fırınınız hem kirlenmeyecek hem de kokmayacaktır. 
Alt ısıtıcı: Alttan ısıtılarak pişmesini istediğiniz güveçler için en doğru program budur. Turtalar ve pizzalar için de ideal program budur. 180 ile 200 derece arası ideal sıcaklıktır. 
Şimdiden ellerinize sağlık! 
FIRIN TEMİZLİĞİ: 
Fırın temizliği, fırınınızın sağlıklı kullanımı için önemlidir. Doğru ürünlerle fırınınız hem temiz kalır hem de ilk günkü yeniliğini uzun süre korur. 
İlk olarak, fırınınızın soğumuş olduğundan emin olun. Ardından fırın tepsinizi ve ızgaranızı fırından çıkartın.
Temizlerken, çizilebilecek ve yüzeye zarar verebilecek malzemeler kullanmayın. 
Fırınınızın kapağındaki ve içindeki kirlere Cif Ultra Hızlı Yağ Çözücü sprey sıkın, 10 saniye bekleyin ve kirleri Cif gücüyle kolayca temizleyin.
Köşelerdeki birikmiş kirler için Cif'i yüzeye yeniden sıkın ve bir süre bekleyin. Ardından bir diş fırçası yardımıyla ulaşılması zor kirleri de temizleyin.
Sonrasında tepsi ve ızagaralara dönün. Cif Krem Ultra Beyaz'ı Cif Extra Güç süngere damlatarak zor kirleri kolayca temizleyin.
Fırın tepsilerini ve Izgarayı durulayın ve Cif mikrofiber mutfak beziyle kurulayın.
Fırın lastiklerinde bebek pudrası bulunur. Bu lastikleri altı ayda bir çıkarıp temizledikten sonra yeniden pudralayıp yerine takın.
Son olarak, fırın kapağınızın dışını Cif cam temizleyici sprey ve Cif cam beziyle parlatın.
Tertemiz bir fırına ulaşmak işte bu kadar kolay! 

Yorumlar

  1. Karşıyaka Arçelik Servisi olarak bloğunuzu beğenerek takip ediyoruz başarılarınızın devamını diliyoruz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder