Rahip ve Papaz Arasındaki Fark Nedir?

 Papaz; evlenen din adamlarına; rahip, evlenmeyen din adamlarına denir

Papaz kime denir?
Rum dini reisi; râhip, keşiş. Aslı Yunanca "pappas" olmakla beraber dilimizde "papaz" şeklinde kullanılışı daha yaygındır. Papaz "baba" anlamına gelir. Ortaçağ'daki din adamlarına da genellikle papaz denir. 
Rahip kime denir?
Hıristiyanlarda genellikle manastırda yaşayan din adamı, karabaş, keşişrahip için kullanılır.

Peki Wikipedia ne demiş nasıl tanımlamış ...

Papaz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tipik ayin giysileri (atkı ve kolluk) ile bir Ortodoks papazı
Papaz, Hıristiyan din adamıTürkçeye 1300'lü yıllarda Rumca papas sözcüğünden geçmiştir.[1] Türkçede rahip (kadınsa rahibe) sözcükleri de papaz anlamında kullanılır. Ancak rahip sözcüğü zaman zaman İslam dışındaki dinlerdeki din adamları için de kullanılır. Rahip sözcüğü Arapça kökenlidir.[2] Farsça kökenli[3] peder sözcüğü de Türkçede zaman zaman papaz anlamında kullanılır.[4]
Papaz kelimesinin diğer dillerdeki kökü Yunanca büyük, ileri gelen manâsındaki presbus'tan gelir.[kaynak belirtilmeli] Rahip sözcüğü Arapça rahab (korku, hürmet) kökünden gelir.[2] Peder sözcüğü ise "baba" anlamına gelir.[3]
Kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Papaz
--------------------------------------------------------------------------------
Piskopos kime denir?
Piskopos, bazı hıristiyan kiliselerinde, birkaç cemaatten oluşan bir bölgenin başpapazı olan, fetva verme yetkisini haiz üst kademeden din adamı.
Patrik nedir?
Patrik, Ortodoks Kilisesileri, Oriental Ortodoks Kiliseleri, Süryani Kilisesi ve diğer Doğu Kiliseleri'nde kilisenin başında bulunan en yüksek rütbeli piskopos.

Yorumlar