Su sayacı (saati) nasıl okunur?

Eğer siz de kendi başınıza su sayacınızı okumakkontrol etmek istiyorsanız öncelikle su sayacınızın yanına gidin. Kapağı açın ve son işarete bakın. Son işaretdediğimiz son endeks ismi verilen, metreküpü gösteren numaralardır. Aşağıda resmini yayınladığım alandaki yere bakacaksınız.

Kırmızı işaretli yere bakmanıza gerek yoktur. Sağdan üç hane doğalgaz ve su sayaçlarında okunmaz. O rakamlar 999'u gösterdikten sonra tekrar sıfırlanır ve 1 metreküp artar. Mesela Gösterdiğim alandaki metreküpünüz 345'i göstersin. Gelecek ay 350 olduğunu farzedelim. Sayaç elemanı sayacınızı okurken bilgisayar otomatik olarak 350'den 345'i çıkarır ve kalan 5 metreküp sizin kullanımınız olur. Metreküp birim fiyatına göre bir fatura çıkar.

Eğer su sayacınızın yanlış okunduğunu düşünüyorsanız sayaç üzerindeki son metreküp işaretine bakınız (resimde gösterdiğim yer ) ve faturadaki son endeks ile karşılaştırınız. Duruma göre yetkili birime müracaat ediniz.

Yorumlar

  1. Verdiğiniz bilgi için teşekkürler bende sizin gibi yorumlamıştım ancak kırmızı renkli bölümün üç hane olması kafamı karıştırmıştı özellikle eski model sayaçlarda

    YanıtlaSil
  2. Benim saat yedi haneli şu şekil 00980123 metreküpü hangisi

    YanıtlaSil
  3. Merbaba su sayacı 00307 yaziyor daha once hic okunmadi ne kadar tutar tahmini bisey soyleyemilirmisin

    YanıtlaSil
  4. Benim şu saatim 00472 ton olarak hesapladılar lütfen yardım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder