ATATÜRK'ÜN BABA OCAĞI ZİYARETE AÇILACAK

Türkiye Koordinasyon ve İşbirliği Ajansı'nın (TİKA) toplam 120 ülkede sürdürmekte olduğu yardım faaliyetleri ve kalkınma temelli işbirliği çalışmaları her geçen yıl katlanarak devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında, 19 Mayıs Pazartesi günü, Ankara Ticaret Odası'nda yapılacak törenle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 ülkede tamamlanan TİKA projelerinin açılışı gerçekleştirilecek.


"AYRI COĞRAFYALARDA AYNI İMZA"
Tüm dünyada yardım faaliyetlerini yürütmeye ve kalkınma temelli işbirliği projeleri üzerinde çalışmaya devam eden TİKA'nın yürüttüğü projelerin açılış töreninde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra üst düzey katılım gerçekleşecek. 19 Mayıs günü yapılacak törende, 5 ülkede 5 projenin aynı günde açılışı gerçekleşecek. Makedonya'da Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi Anı Evi, Filistin'de El- Bireh Türk Okulu, Somali'de Mogadişu Dostluk Yolu, Tunus'ta Tarımsal Kalkınma, Gürcistan'da AİSİ Engelli Merkezi; bu ülkelere yapılacak canlı bağlantılarla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.
ATATÜRK'ÜN BABA OCAĞI ZİYARETE AÇILACAK
Türkiye ve Makedonya Kültür Bakanlıkları işbirliği ve TİKA'nın destekleriyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin Makedonya'daki evinin, 2011 yılında başlayan aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi çalışmaları tamamlandı. Anı Evi, 19 Mayıs tarihinden itibaren ziyarete açılmış olacak. Kocacık köyünde Makedonya Kültür Bakanlığı'nca koruma altına alınmış olan iki anı evinden biri yöresel kültürün sergilendiği etnolojik müze olarak yeniden düzenlenerek Osmanlı dönemi Makedonya, Türklerin Kocacık'a gelişi ve Atatürk'ün Manastır günlerini anlatacak şekilde hazırlandı. Daha geniş bir alana sahip Ali Rıza Efendi'nin evi ise Atatürk ve ailesinin hayatını anlatacak biçimde yaşayan bir ev düşüncesiyle tasarlandı. Bu kapsamda, Ali Rıza Efendi'nin babası Kızıl Hafız Ahmet Efendi ile annesi Ayşe Hanım, çocuk yaştaki Mustafa ve Makbule Hanım, Ali Rıza Efendi ve Zübeyde Hanım anı odaları, genç Mustafa Kemal'in Balkan günlerini yansıtan canlandırma köşelerine yer verildi.
FİLİSTİN İÇİN YENİ BİR GELECEK: EL-BİREH TÜRK OKULU
Batı Şeria'nın Ramallah şehrine bağlı El-Bireh Belediyesi'nde 4 katlı, 14 sınıflık kız ortaokulu inşa eden TİKA, 450 öğrencinin eğitim alabileceği bu okul ile bölgedeki en gelişmiş okulu hayata geçirdi. İnşaat alanı 2 bin 320 metrekare, toplam alanı 3 bin 584 metrekare olan okulun tüm idareci odaları ve sınıflarının yanı sıra fizik, kimya ve bilgisayar laboratuarlarının donanım ihtiyaçları da TİKA tarafından karşılandı.
Kaynak: İHA

Yorumlar

  1. Ücretsiz Domain Çekilişine Katılmak İstermisiniz ? Son Gün 24 Mayıs..
    http://www.zamaneblog.org/2014/05/soswall-sponsorlugunda-doman-cekls.html ŞANSINIZI DENEMEKTE FAYDA VAR…

    YanıtlaSil

Yorum Gönder