Web Uygulamaları

Web Uygulamaları

Günümüzde web tabanlı uygulamalar tahminlerin de ötesinde bir gelişim göstermiştir. Neredeyse bilgisayarımızda kullandığımız tüm uygulamaların web tabanlı örnekleri yapılabilecek durumdadır. Analistler gelecekte bilgisayarımıza herhangi bir uygulama yüklemeden çalışabileceğimizi öngörmekteler.
Kurumunuzun ihtiyaç duyduğu web tabanlı tüm uygulamaları geliştirebilecek altyapımız hazır durumdadır.  Genellikle uygulamalarımızı PHP, AJAX, Javascript, XML, ActionScript tabanlı hazırlamaktayız. Veritabanı olarak da MySQL ilk tercihimizdir.
Web uygulamaları:
  • B2C (Business to Customer) İşletme – Müşteri
  • B2B (Business to Business) İşletme – İşletme
  • B2E (Business to Employee) İşletme – Çalışan
  • B2M (Business to Mobile) İşletme – Mobil Cihaz Kullanıcısı
Şeklinde sınıflanmaktadır.
E-ticaret (B2C) ve işletmeler arası uygulamalar (B2B) başta olmak üzere, rezervasyon işlemleri, üyelik takibi uygulamaları, stok ve sipariş takibi gibi birçok uygulama web üzerinden kullanılabilir. Haber siteleri, sosyal ağlar, tartışma grupları, e-posta servisleri ve aklınıza gelebilecek orijinal fikirler web tabanlı uygulamalarla hayat bulabilir.
Bu alanda yapılabilecekler insanoğlunun hayal gücüyle sınırlıdır. İnternet dünyasında çok basit uygulamalarla büyük başarılar yaşamış örnekler bir hayli fazladır. Örnek; google.com, ebay.com, amazon.com, facebook.com, gittigidiyor.com vb.

Yorumlar