Kredi Masrafları İade Ediliyor

Devlet son on yıla ayit kredi çekimlerinde müşterilerden alınan dosya masrafı adı altında olan paraları krediyi çektiğiniz bankalardan alabilmeniz için yeni bir yasa çıkarttı. yasayı duyan kredi sahipleri hemen bankalara hucum etti, bankaların bazıları bu paraları vermemek için binbir bahane ararken bazılarıda dilekçe doldurmaları gerektiğini söylediler.
Doldurulan dilekçeler sonrası elit bankalardan bir kaçı olay tüketici hakem heyetine gitmeden ücreti geri ödemeye razı olurken bazılarıysa hakkınızı mahkemelerde arayın böyle birşey yok dediler
Bu konuda biraz araştırma yapınca finansbank’in evraklarındaki bir açıktan dolayi kredi çeken bütün müşterilerine dosya masraflarını iade ettiğini öğrendik, diğer mahkemelerdense alanlar çok, başvurupda alamayanların az oranda olduğunu gördük..

Dosya masrafı ücreti kredinin miktarına göre değişirken 300 tl’le 10.000 tl arasında değişmektedir. İlgili bankanın şube müdürlüğüne ve genel müdürlüğe gönderilen bir dilekçe sonrası banka karşılık vermezse eğer tüketici hakem heyetine dilekçenin bir örneğiyle başvuru yapiyorsunuz ve sonrasında onlar sizleri ayrıntılı bir şekilde bilgilendiriyor. Aynı şekilde kredi kartı yıllık ücret itiraz dilekçesi doldurarakta kullanım ücretini geri alabilirsiniz.

İşte dilekçe örneği;


.Haber :31 Ağustos 2012

Yorumlar