Cisco ve CCNP nedir ne işe yarar?

CISCO ve CCNP


AĞ teknolojileri alanında 1 numara olan CISCO dünya çapında bu alanda iyi yetişmiş
eleman açığını kapatmak için kurslar açmakta ve yetiştirmekte....
Cisco Ağ Akademisi Programı (Cisco Network Academy Program), bilgi teknolojileri ve bilgisayar ağları kurulumu/işletimi alanlarında var olan ve gün geçtikçe artan yetişmiş insan gücü açığını kapatmak ve bu konularda uzmanlaşmak isteyen kişilere bir fırsat yaratmak amacıyla dünya çapında yürütülen kapsamlı bir eğitim programıdır.

Cisco Systems tüm dünya çapında ağ (network) çözümleri sunan bir şirkettir. Cisco Systems'in sunduğu sertifikasyon sistemi yine tüm dünyada geçerli olan ve Cisco Certified elemanların iş bulmasında kolaylık sağlayan bir içeriğe sahiptir. Bu sertifikasyon sistemi CCNA (Cisco Certified Networking Associate), CCNP (Cisco Certified Networking Professional) ve CCIE (Cisco Certified Internetworking Expert) seviyelerinden oluşmaktadır.

Bu programın ilk basamağı olan network eğitimi 4 dönemden oluşmaktadır. Bu 4 dönemlik eğitimi tamamlayanlar yukarıda bahsi geçen sertifikasyon sisteminden ilki olan CCNA (Cisco Certified Networking Associate) sınavını rahatlıkla geçebilecek düzeye geleceklerdir.

Bu programı başarı ile tamamlayanlar, CCNA sınavına %70 indirimli girme hakkını kazanacaktır. Ayrıca eğitim programını tamamlayan herkese Cisco Systems tarafından bir sertifika verilecektir.

Programın ikinci basamağı yine 4 dönemden oluşmaktadır. Bu eğitimin ön şartı olarak ilk 4 dönemi tamamlamış olmak veya CCNA sertifikası sahibi olmak gerekmektedir. İkinci 4 dönemlik eğitimi tamamlayanlar 4 sınavdan oluşan CCNP (Cisco Certified Networking Professional) sınavlarını rahatlıkla geçebilecek düzeye geleceklerdir..

Yorumlar

  1. AĞ teknolojileri alanında 1 numara olan CISCO dünya çapında bu alanda iyi ... ciscotelefon.blogspot.de

    YanıtlaSil

Yorum Gönder